Araç filtreleri birden fazla filtre içerir ve her bir filtrenin önemli bir görevi vardır ancak hepsinin ortak görevi arındırmaktır. Filtreler genellikle periyodik bakımlarında değiştirilir. Kimi zaman akla hiç gelmese de araçların performansı için oldukça önemli olan filtreler genel olarak polen filtresi, yağ filtresi, hava filtresi, yakıt filtresi olarak sıralanabilir.
Polen filtresi : Klima sistemi olan araçlarda, araç içine toz ve polenlerin girmesini engelleyen polen filtresi değişmezse zamanla tıkanır ve radyatör ile klima performansını düşürür. Ayrıca tıkanan filtrede zamanla bakteriler oluşur bu d insan sağlığını olumsuz yönde etkiler.
Yağ filtresi :Motor yağının değiştirilmesi sırasında değiştirilmesi gereken yağ filtresi motor bloğuna giden yağı süzerek motora daha temiz bir yağ gönderilmesini sağlar. Yağ filtresi değişmezse biriken partiküller motor içinde devirdaim yaparak aşınmayı arttırır ve filtrelenmeyen yağı daha da çok kirletebilir.
Hava filtresi: Amacı çok basittir. Araç motoru çalıştığında motora giden toz ve pislikleri ayrıştırmaktır. Böylece motorun daha verimli ve yüksek performansla çalışmasını sağlar. hava filtresi kirlendiğinde motora temi hava gitmez bu da motor parçalarının aşınmasına neden olur. Yapılan hava filtresi değişikliği uzun vadede aracın yakıt verimliliğini üst düzeye çıkarır gereksiz masrafı ortadan kaldırır.
Yakıt filtresi: Yakıt deposundan gelen yakıtın sürekli olarak süzerek motorun doğru bir şekilde çalışmasını sağlamaktadır. Yakıt filtresi kirlenirse daha fazla yakıt tüketimi gerçekleşir, motor çekişi zayıflar ve motor daha geç çalışır. Bu yüzden diğer filtreler gibi yakıt filtresinin de periyodik olarak yenilenmesi gerekir.